vlog de calatorie cracovia

In cautarea dragonului din Cracovia – #polonia100 – vlog de calatorie

Cracovia este fascinanta! Te marcheaza prin vibe-ul pe care ti-l da orasul care impleteste legenda, traditia, religia, arhitectura, inovatia, cultura, gastronomia, istoria apasatoare si chiar vremea rapid schimbatoare. Este o sete de cunoastere care se instaleaza in momentul in care pasesti in Cracovia.
Am descoperit initial cea mai veche Manastire Benedictina din Polonia (fondata in 1044), situata pe varful unui deal in Tyniec, la 12 km de Cracovia.
Privelistea asupra Vistulei si campiilor invecinate ne-a lasat fara cuvinte si am admirat imprejurimile de pe terasa din interiorul curtii manastirii, pret de cateva zeci de minute, in liniste totala.
Ne-am trezit brusc ca timpul trece si vrem sa vedem cat mai mult din orasul care ne va fi gazda cateva zile.
Un uber ne-a condus la Castelul Wawel sa cautam dragonul care ne-a facut clepsidra sa dispara.
Cand ajungi in fosta capitala a Poloniei este obligatoriu sa vezi Castelul si sa descoperi legenda dragonului Wawel.
Un cavaler bine intentionat ne-a pus la punct calitatile de luptatori dupa un mic duel de spada, sa fim pregatiti pentru intalnirea cu dragonul.
Legenda dragonului ni-l infatiseaza pe acesta pe dealul care-i poarta numele, cerandu-si tributul lunar: cate o fecioara din oras, pana cand s-a indragostit de printesa Wanda.
Nu va spun aici ce a urmat, va invit sa vizionati vlogul de calatorie pentru a aprecia si vizual povestea.
Exploram stradutele din Old Town pe care se plimba zeci de trasuri cu turisti, iar caii care le conduc sunt de o frumusete rar intalnita. Curati, bine ingrijiti si tocmai buni de admirat.
Pasii ne poarta spre expozitia Wisławei Szymborska stiind ca in Cracovia au locuit foarte multi scriitori polonezi, printre ei 2 laureați ai Premiului Nobel: Wisława Szymborska și Czesław Miłosz. In plus, Cracovia a fost in anul 2017 Orasul Literaturii UNESCO.
Foarte aproape de expozitie, in Piata Centrala, este Bazilica Sfanta Maria pe care trebuie neaparat sa o vizitati daca sunteti in Cracovia.
Incheiem seara cu o cina/pizza la o terasa in Piata Centrala si usor, usor, ne indreptam spre hotel. Ne intrebam oare Lipa-Lipa si Liviu Life style ce au descoperit/explorat/vizitat azi?
Intra pe www.polonia100.ro pentru a afla povestea noastra, 3 cupluri de travel vloggeri din Romania care am plecat pentru 10 zile sa descoperim Polonia, in anul redobandirii independentei.

Daca v-a placut, help us cu un share, subscribe sau povesteste despre noi prietenilor 😘

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.