vlog de calatorie varsovia

Calator prin timp in Varsovia – Polonia – vlog de calatorie

Incepem ziua cu energie si cu o cafea in Piata Centrala din Varsovia unde ne incarcam bateriile pentru o noua zi plina de aventuri in capitala Poloniei.

Usor, usor, pasii ne sunt ghidati catre Muzeu Insurectiei, deschis in 2004, admirand modul inovativ in care ne este prezentat omagiul adus oamenilor care au luptat si murit pentru libertatea tarii. Calatoria in timp din interiorul muzeului se desfasoara pe 3 etaje, in ordine cronologica, incepand cu septembrie 1939, data la care a avut loc invazia nemtilor. Continua lectia de istorie cu evenimentele din timpul ocupatiei precum si inabusirea ei in perioada Republicii Populare Polone. Continuam calatoria pe strazile Varsoviei si descoperim cel mai vechi Fotoplastikon din tara dupa care ne grabim pasii spre Castelul Regal care dateaza din secolul XIII si a servit drept resedinta mai multor regi polonezi.

Ne incheiem ziua cu o calatorie de 2 ore jumate cu trenul spre Cracovia.

Am fost provocati de Institutul polonez alaturi de Lipa-Lipa si Liviu & Ligia Boca sa descoperim Polonia la 100 de ani de la recastigarea independentei.

http://polonia100.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.