vlog de calatorie manila

De ce nu ne-a placut Manila – Filipine

A venit momentul sa ne luam ramas bun de la Filipine si sa imbratisam o noua tara, sa o cunoastem si sa o exploram. Pentru a face legatura intre insulele din Filipine si noua destinatie, mai intai trebuie sa petrecem o noapte si o jumatate de zi in Manila. Initial voiam sa alocam mai mult timp capitalei Filipinelor, insa ne-am documentat temeinic si am decis ca less is more ?

Am aterizat seara din Bohol in Manila si inca de la aeroport am facut cunostinta cu stilul lor de pacalit turistii. Doi taximetristi ne-au cerut pe cursa pana in Makati, cartierul in care avem hotelul, de peste 10 ori pretul cursei. In aeroport exista o zona cu taxiuri autorizate si o domna care iti aproximeaza costul cursei, astfel incat soferul sa nu te pacaleasca. Credeti ca soferii tin cont de aceasta aproximare? Nu! ? gasesc motive diverse pentru care vor creste costul cursei.

Am ajuns la hotel, camera este mica si stinghera, costul ei destul de mare, dar hotelul este pozitionat fix in centru Makati-ului, in zona de restaurante si cafenele. Am lasat bagajele si am iesit sa cautam un restaurant decent ? cam greu, zicem noi. Am cutreierat stradutele pline de localnici, turisti si bisnitari. Un sentiment de frica mi-a paralizat mana pe geanta si ne-a marit pasul. Nu ne simteam in largul nostru, oamenii ne pareau ciudati si aveam impresia ca la orice colt de strada mai intunecat ne gasim nasul. Este primul oras care nu ne atrage si pe care nu ne dorim sa il descoperim. Ne da un sentiment de neliniste. Am gasit un restaurant ok-ish, mancam pe fuga si mergem repejor la culcare, maine vrem sa vedem daca ne schimbam parerea despre Manila. De dimineata aveam mari dubii ca vrem sa exploram orasul, dar am decis sa vedem un parc, Alaya, care este o oaza de verdeata si liniste. Ne-am plimbat picioarele pana la un mall din apropiere, incadrat de un alt parc si ziua a trecut extrem de repede in aceste locuri unde ne-am simtit in siguranta, datorita famiilor cu copii si atmosferei prietenoase.

Manila este un oras al contrastelor, multa saracie dar si opulenta, al localnicilor care vor sa castige cat mai mult de pe urma turismului, al cluburilor de noapte din Makati, al femeilor care renunta la feminitate pentru un venit, al copiilor care dorm pe scari, al cladirilor pana la cer, al tranzitului din insulele filipineze spre alta tara.

Noi nu ne vom mai intoarce in Manila decat pentru a accesa insulele din Filipine, care sunt un rai inca rustic al Asiei de Sud Est.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.