vlog de calatorie underground river

Underground River, Puerto Princesa, Philippines

Dupa ce am aterizat in Puerto Princesa, primul lucru pe care l-am facut a fost sa rezervam turul catre Underground River.

Auzisem despre el, dar fara sa ne documentam foarte bine, asa ca trebuia sa ii facem o vizita :).

Van-ul a venit de dimineata, ne-a dus in port apoi ne-am asteptat randul pentru bangka si am ajuns. Auzisem ca in padurea de langa Undergound River sunt maimute, serpi, dragonasi – cu care chiar am vazut poze la alti calatori din hotelul nostru cu care am vorbit apoi, insa noi credem ca am ajuns prea dimineata ca macar una din animalele despre care auzisem sa se fi trezit si sa ne taie calea.

Pana si cand am inceput turul de 45 de minute cu barca pe raul subteran in pestera ne-au anuntat ca trebuie sa facem liniste si sa nu scoatem niciun sunet sa nu trezim liliecii care dorm in pestera. Inainte de a te urca in barca primesti un device audio cu o singura casca in care ti se prezinta pas cu pas (vasla cu vasla) fiecare metru si formatiune din pestera cu multe detalii pretioase. Ghidul din barca are o lanterna care simultan cu turul audio iti ghideaza privirea catre lucrurile fascinante pe care pestera le ascunde.

Trebuia sa tinem gura inchisa din cauza mai multor factori: sa nu speriem liliecii, sa nu facem contact cu picaturile de apa ca pot provoca infectii sau greturi si sa nu fim atacati de vreo “bomba” lansata de putinii lilieci care se trezisera cat timp eram in vizita.

Underground River este un tur pe care trebuie sa il faci daca ajungi in Palawan pentru ca este unic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.