Poda Island

Enjoying Poda Island, Krabi

Krabi Ao Nang este o una dintre cele mai vizitate zone ale Thailandei. Din Ao Nang poti ajunge foarte usor cu long tail boat pe insulele aflate la 20-25 de minute distanta si ajungi intr-o lume exotica si fascinanta.
Astazi mergem sa exploram Poda Island si ne indreptam cu pasi rapizi spre centrul de “taxi long tail boat” de unde achizitionam bilete dus-intors. Ajungem in 25 de minute pe insula si imediat realizam ca este una dintre cele mai frumoase insule vazute pana acum. Nisipul alb si fin, apa perfecta pentru snorkeling fac din aceasta zi petrecuta in intregime pe Insula Poda sa fie una ideala. Insula se poate vizita circular, diametru acesteia fiind de aproximativ 1 kilometru. Face parte din Parcul National, astfel ca fiecare turist care paseste pe insula plateste o taxa de 400 baht. Este important sa precizam ca face parte din Parcul National deoarece din aceasta cauza avem parte de o serie de restrictii iar cea mai neplacuta este ca nu putem filma cu drona. Pentru calatorii care inglobeaza filmari din zonele vizitate este un punct in minus.
Trecem peste limitarile insulei si ne bucuram din plin de soarele care ne imbratiseaza pielea si de apa tocmai buna de inotat.
Preturile pe insula sunt putin mai ridicate decat in Ao Nang, va sfatuim sa va faceti provizii de apa si snacks inainte sa plecati spre Poda. Fructele reci sunt the best thing pe care le puteti cumpara pe insula dupa cateva ore de caldura.
Facem o plimbare de “recunoastere” insula si ne stabilim “head quarter-ul” intr-o zona linistita, departe de turistii care se debarca pe insula din 10 in 10 minute.
Savuram cateva ore de plaja in care auzim destul de des turisti vorbind limba romana, mult mai multi decat in Phuket. Concluzionam ca anul acesta a fost revelionul romanilor in Thailanda si asta ne bucura tare mult deoarece turismul din Romania a inceput sa creasca de la an la an si destinatiile depasesc granitele Europei.
La ora 17:00 ne asteapta barca sa plecam si Ao Nang unde ne propunem sa ne rasfatam cu un masaj.
Este foarte dificil sa alegi un salon de masaj deoarece este plina zona de promenada de oferte, thailandezi care te invita sa incerci in salonul lor iar aromele uleiurilor te imbie care mai de care. Ne hotaram la un salon in aer liber, de unde putem vedea marea dar si oamenii de pe strada si implicit si ei pe noi ? alegem o zona mai ascunsa si ne lasam masati de o doamna si un domn experti in masaje: eu aleg aloe massage si Vali un fel de thai masaj, dar mai soft. Alegerea salonului s-a dovedit a fi una inspirata, plecam cu zambetul pe fata si relaxati.
Plecam spre un restaurant care arata foarte bine si ne atrage cu mirosul placut de mancare.
A mai trecut o zi si ne bucuram ca am petrecut-o atat de frumos, dar realizam ca mai avem doar o zi in krabi si doua in Bangkok si urmeaza drumul spre casa.
Acasa ninge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.