similan island

Similan Island, Thailand

Nici nu s-a luminat bine de zi, ca transferul nostru catre portul agentiei Wow Andaman a si ajuns la hotel. Este ora 06:00 dimineata si urmeaza un drum de 2 ore pana in port. Numai bine, reusim sa ne continuam somnul. Ei bine, slabe sanse: suntem deja nerabdatori sa aflam detalii despre insulele pe care le vizitam azi: Similan Island! Documentarea noastra de acasa este nimic pe langa toate informatiile pe care le aflam chiar de la sofer ? Insulele Similan fac parte din Parcul National Similan si sunt in top 5 al locatiilor perfecte de Snorkelling din lume. Insulele sunt accesibile doar in lunile Noiembrie-Aprilie si sunt formate din 9 insule, dispuse de la nord la sud iar principalele atractii sunt insulele nr 4 – Koh Miang, Koh Payu (nr 7), Koh Similan (nr ? and Koh Ba Ngu (nr 9). Aceste insule sunt faimoase pentru nisipul alb si fin si pentru apa clara precum cristalul, prin care poti vedea multe specii de pesti colorati, chiar cu ochiul liber. Toate acestea sunt ingredientele necesare unei zile memorabile si Wow de duminica!
La ora 08:00 am ajuns in port unde ne-am inregistrat datele, am mancat micul dejul si ne-am preluat echipamentul de snorkeling.
Urmeaza informarea participantilor despre programul zilei de catre insotitorii de boat si la ora 9:00 am plecat spre mult asteptatele insule. La ora 10:10 este prima oprire pe insula numarul 4, Koh Miang. Admiram peisajul care este pur si simplu de poveste, de memorat pentru atunci cand nimic nu merge bine si ai nevoie de o oaza de liniste! Porumbelul Nicobar si veverita zburatoare sunt vedetele insulei. Plecam repejor catre insula numarul 7, Payu Island si in drum ne oprim la o sesiune de snorkeling. Este pur si simplu minunat, claritatea apei este spectaculoasa. Admiram si insula numarul 7 si ne indreptam catre vedeta parcului national, Ba Ngu Island. Savuram un pranz aproape delicios, preparat de membrii echipajului si zarim in acest timp animalutele care si-au facut din aceasta insula o adevarata casa. View point ul este de neratat si bineinteles, faimoasa “Sailling Rock” ne vegheaza surasul incantat de experientele pe care ni le ofera insula. La ora 17:00 ne intoarcem in port si urmeaza doua ore drumul spre hotelul nostru.
A fost o zi extrem de frumoasa, recomandam neaparat vizitarea insulelor Similan.
Ajungem in Phuket la ora 19:00, usor obositi si cautam un restaurant pentru a incheia ziua chill.
Ramaneti aproape si subscribe, urmeaza locuri noi si experiente inedite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.