raya & coral island

Exploring Raya & Coral Island, Thailand

In Phuket sunt numeroase oferte de excursii de grup spre diferite insule, recomandarea noastra este sa analizati mai multe oferte si apoi sa decideti turul. Cand achizitionati puteti negocia chiar pana la 30%, in functie de numarul de persoane, de numarul de excursii pe care le luati si de starea vanzatorului ? noi am platit undeva la 1500 baht de persoana, negociat de la 2200baht (10 baht =aprox 1.2 lei)
Pentru Ajunul Craciunului noi ne-am cumparat cu o zi inainte un tur al insulelor Raya si Coral, faimoase pentru culorile spectaculoase ale apei, pentru nisipul fin ca faina si populare pentru snorkeling si scuba diving deoarece speciile de pesti sunt variate.
La ora 08:00 suntem pregatiti in receptia hotelului pentru o zi cu aventuri si peisaje de film, suntem preluati de transferul turului si ne indreptam catre port. Urmeaza induction-ul facut de capitanul turului: ne prezinta programul, ne spune ce pericole sa evitam: sa nu calcam pe aricii de mare in timp ce facem snorketing, ne recomanda sa respectam orele de vizitat pentru fiecare insula, astfel incat sa nu astepte grupul un singur om, chestii basic ?
Echipamentul de snorkeling intra in pretul excursiei si ni-l alegem la finalul prezentarii.
In acest timp facem cunostinta cu o fata din Romania, Roxana, merge in acelasi tur cu noi, care locuieste in Franta si a venit in Thailanda cu iubitul ei. Este interesant sa gasesti intr-un loc atat de indepartat o persoana din tara ta. Povestim despre calatorii si schimbam impresii despre Thailanda pe drum spre Raya. Aflam ca din Franta costul calatoriilor exotice este unul putin mai mic, all inclusive si cu toate excursiile incluse, pretul a fost mai mic decat al nostru pentru drum si cazare. Astfel am aflat de un site cu numeroase oferte exotice – cu plecare din Franta
http://www.voyage-prive.com/thematique/ventes
Nu l-am testat inca, dar ne-am facut cont si urmarim destul de aproape ofertele lor.
Drumul dureaza cam 30-40 de minute cu speed boat-ul, aveam multe intrebari despre alte insule pe care ei le vazusera deja.
Ajungem pe insula Raya si pur si simplu suntem fascinati de ceea ce vedem: apa limpede, verde turquaz, nisipul fin si alb, insula inconjurata de verdeata si stanci.
Este locul in care nu vrei sa clipesti pentru a-ti intipari cat mai mult imaginile in memorie, este locul la care te gandesti cand esti epuizat de cotidianul Romaniei si ai nevoie de o scapare intr-o alta lume. Chiar este alta lume ?
Avem timp de savurat insula cam o ora. Facem poze, filmam cu drona, stam la plaja si imortalizam momentele in memorie.
Parasim minunata insula pentru a merge spre Coral Island. In drum ne oprim sa facem snorkeling aproximativ 40 de minute si apoi sa mancam pe un vapor/ponton care stationeaza intre cele doua insule. Pranzul este inclus in tur si mancarea este delicioasa.
Ajungem pe Coral Island si nu vrem sa mai plecam de aici! Pontonul este format dintr-un fel de suporti de umbrele patrati, plutitori, este o adevarata aventura sa ajungi la mal.
Gasim pe insula un resort cu cazare, chiar recomandam pentru cei care doresc o vacanta remote si de reconectare cu sine aceasta insula pentru cateva zile, este superba. Chiar daca este destul de vizitata de tururi ca al nostru, am gasit si zone neexporate de vizitatorii cu camerele de filmat, putin mai departe de ponton. Ne inspira o Thailanda nedescoperita de multimea de turisti si nu atat de comerciala.
Apa este de un albastru puternic, vezi pestii cu ochiul liber, nisipul este foarte fin si am putut inchiria si sezlonguri de la resortul de care v-am povestit mai sus.
Din pacate a venit ora sa parasim insula, ne indreptam spre Phuket, drumul dureaza cam 15 minute.
Coral Island este cea mai apropiata insula de Phuket si cu cele mai multe recomandari ale localnicilor. Puteti ajunge aici si cu long tail boat-ul, costa aproximativ 1500 baht. Ajungeti cu barca dimineata si ii spuneti sa vina sa va ia la ce ora doriti si ii platiti in doua transe pentru a va asigura ca se intoarce.
Seara am iesit sa sarbatorim Ajunul Craciunului cu o masa traditionala. Thailandeza ??
Am luat cina intr-un restaurant din apropierea faimoasei Bangla Street. Renuntam la timiditatea cu care am incercat pana acum mancarea locala si deja ne formam preferinte. La anumite restaurante se plateste la final o taxa de pozitionare centrala a restaurantului, asta pentru a nu fi surprinsi cand primiti nota de plata.
Realizam ca nu stim cand a trecut ziua dar totusi suntem curiosi sa vedem cum petrec oamenii din toate colturile lumii pe Bangla Road, un fel de Cartierul Rosu din Amsterdam dar excesul dus la cote mai inalte. Zarim Lady Boys – travestiti- la tot pasul si fiecare club/bar incearca sa atraga cu preturi cat mai irezistibile la alcool; ofertele de masaj si servicii sexuale sunt pentru toate buzunarele. Lumea este deja bine dispusa, fiind ora 22:00 ?
Pentru petrecareti, pentru cei care isi doresc distractie no strigs attached, pentru cei care inca mai pot duce o durere de cap severa a doua zi, este locul perfect!
Noi preferam relaxare, chill, un mic dejun bogat la ora 9 dimineata, energie pentru a vedea cat mai multe locuri frumoase, fara nopti pierdute.
Maine avem o noua excursie planuita, ramaneti aproape & follow us iar daca aveti intrebari va raspundem cu mare drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.